Европейската комисия потвърди, че е получила документи от Лондон, свързани

...
Европейската комисия потвърди, че е получила документи от Лондон, свързани
Коментари Харесай

ЕК: Преговорите с Лондон минават от техническо на политическо ниво

Европейската комисия удостовери, че е получила " документи " от Лондон, свързани с договарянията за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Говорител на Европейска комисия не удостовери, че получените документи съдържат изисканите от английската страна писмени оферти за друг метод към ирландската граница.
 
Говорителят посочи, че през днешния ден и на следващия ден ще има договаряния на техническо ниво. За на следващия ден е планувана среща сред основните договарящи Мишел Барние и Стивън Баркли. Срещата сред Барние и Баркли е първата на политическо ниво от юли насам.
 
Днес представителят посочи, че ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял по телефона с немския канцлер Ангела Меркел след срещата си с английския министър председател Борис Джонсън в Люксембург тази седмица и преди да приказва по този въпрос пред Европейския парламент.

Юнкер през днешния ден още веднъж е разговарял по телефона с Джонсън. Според представителя Юнкер е на мнение, че постигането на договореност преди края на октомври е мечтано и към момента наподобява допустимо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР