Европейската комисия потвърди, че е имало мащабна хакерска атака срещу

...
Европейската комисия потвърди, че е имало мащабна хакерска атака срещу
Коментари Харесай

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Европейската комисия удостовери, че е имало огромна хакерска офанзива против институциите на Европейския съюз.

" Можем да потвърдим, че е имало хипотетичен пробив на информационните системи на институции на Европейски Съюз, само че не разясняваме информациите за допустимо приключване на информация ", сподели Валдис Домбровскис – зам.-председател на Европейска комисия, на брифинг.
Какво има в " тъмната мрежа " и с какво се занимава етичният хакер? Над 1500 българи са подготвени в специалността, която разкрива незаконни схеми в мрежата и защищава потребителите
" Нито една организация, нито една конструкция в нито една страна по света не е неуязвима за хакерски атаки. Ние се отнасяме към този проблем извънредно съществено, укрепваме нашата система за киберсигурност и нашите качества за реагиране на тези офанзиви ", сподели Домбровскис.

По-рано денем в. " Ню Йорк таймс " заяви, че незнайни хакери са разрушили системата за вътрешна връзка на институциите на Европейски Съюз и в продължение на няколко години са имали достъп до конфиденциални документи, в частност по проблемите на миграцията, битката с тероризма, интернационалните връзки, търговията, както и до преписките с основни дипломатически задачи.

Според американския всекидневник, прониквайки в мрежата на Европейски Съюз за дипломатическа връзка, хакерите са свалили хиляди документи, разкриващи безпокойството на европейците от непредсказуемото държание на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, напъните за опълчване на Русия и Китай, както и страховете, че Иран ще възобнови своята нуклеарна стратегия.
Две седмици след офанзивата: „ Facebook ” знаят каква информация е открадната от хакери Хакери са си обезпечили достъпа до персоналните данни на 29 млн. консуматори
Киберпиратите също по този начин са проникнали в мрежи на Организация на обединените нации, в министерства на външните работи и на финансите по света. Пробив е имало и в Американската федерация на труда и в Конгреса на индустриалните организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР