Европейската комисия попита гражданите на съюза - дали са за

...
Европейската комисия попита гражданите на съюза - дали са за
Коментари Харесай

Какви са нагласите за смяната на времето у нас?

Европейската комисия попита жителите на съюза - дали са " за " или " срещу " лятното часово време. В анкетата гласоподаваха повече от 4 милиона и половина души. Дали то ще остане, или ще бъде анулирано, ще покажат формалните данни през идващите седмици, а какви са настройките у нас по тематиката - споделя Тереза Ставрева.

Годината е 1979. Проучване тогава демонстрира, че намесата в естествения ход на часовника пести сила, колкото АЕЦ " Козлодуй " създава за 12 часа при цялостна мощ. Решението е взето. България, приема лятното часово време. 39 години по-късно Европейската комисия прави самобитен референдум за съществуването му.

Час напред или час обратно? Има ли в реалност някаква разлика за хората?
Весела Драгушева: За мен няма значение по принцип.Светлана Божкова: За мен е без значение дали ще е лятно, или не лятно.Георги Желев: Предпочитам да не се сменя. Организмът мъчно се нагажда и всяка година тази смяна два пъти не ми се коства удачна.
А цялостен час разлика сън, от време на време може да е от голямо значение.
Мартин Узунов: Случвало ми се е поради промяната на времето да се съумя и да закъснея за работа. Беше индивидуален случай, само че си го припомням и мисля, че без тази промяна няма да ни се случват такива неща нито на мен, нито на други хора.
Чие мнение ще надделее? На тези, които не откриват практическа изгода от намесата в естествения ход на часовника или на тези, за които смяната в стрелките два пъти в годината е без значение - това ще стане ясно в идните седмици.
 Над 4,5 милиона европейци са дали своят вот в анкетата за промяната на времето Над 4,5 милиона европейци са дали своят вот в анкетата за промяната на времето
Повече от 4 милиона и половина души са дали своят вот в анкетата на Европейската комисия по отношение на лятното часово време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР