Европейската комисия поиска от авиокомпаниите да стандартизират размерите на багажа

...
Европейската комисия поиска от авиокомпаниите да стандартизират размерите на багажа
Коментари Харесай

Брюксел иска от авиокомпаниите да се споразумеят за стандартните размери на багажа

Европейската комисия изиска от самолетните компании да стандартизират размерите на багажа си, с цел да улеснят нещата за пасажерите.

Липсата на общи ограничения постоянно провокира комплициране измежду клиентите на самолетните компании и води до скрити спомагателни разноски.

Много хора считат, че е мъчно да схванат продуктите с какъв размер се позволяват гратис на борда, което накара Комисията в сряда да насочи настояването до самолетните компании.

По-рано тази година Европейският парламент изиска стандартизиране на разпоредбите за ръчния багаж на самолетните компании. Но вместо да предложи ограничения, Комисията сподели, че избира да остави промишлеността сама да измисли разпоредбите.

„ Тази информация би трябвало да бъде предоставена на пасажерите през цялото време, с цел да знаят тъкмо по кое време купувате билет какво в действителност купувате и какъв тип багаж можете да носите на борда или при изтегляне? " Adina Vălean, европейският комисар по превоза сподели пред кореспонденти в Брюксел.

„ Като се има поради...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР