Европейската комисия подкрепи установяването на мита върху вноса на американски

...
Европейската комисия подкрепи установяването на мита върху вноса на американски
Коментари Харесай

ЕК одобри ответните мерки срещу митата от САЩ за внос на стомана и алуминий


Европейската комисия поддържа установяването на мита върху вноса на американски артикули за сумата от 2,8 милиарда евро в отговор на въведените от Съединени американски щати от 1 юни вносни мита върху доставяните от страните от Европейски Съюз алуминий и стомана, излиза наяве от изказване на Европейската комисия.
Списъкът със стоките съдържа няколко десетки позиции, в това число селскостопанска продукция (като царевица и ориз напр.), хранителни артикули (уиски, цигари и т.н.), козметика, облекла, металургични произведения, мотоциклети, катери, яхти и така нататък Предложението е за налагане на вносни мита върху тях от порядъка на 25 %. За други артикули се предлага налагането на вносни мита от 10 %.

Представителите на Европейска комисия чакат да се реализира координиране на решението със страните от Европейски Съюз до края на месец юни и въвеждането на новите вносни мита за съответните артикули от Съединени американски щати да влезе в действие още през месец юли.

„ Това е оневинен отговор на едностранното и непозволено решение на Съединени американски щати за въвеждане на мита върху доставката на европейска стомана и алуминий. Реакцията на Европейски Съюз подхожда изцяло на интернационалното комерсиално законодателство. Съжаляваме, само че Съединени американски щати не ни оставиха различен избор “, разяснява еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом.

Според известието, митата от Съединени американски щати се допуска, че ще обиден внасяни от Европа артикули на обща стойност от към 6,4 милиарда евро. Европейски Съюз възнамерява да отговори равноправно на всяка от тези ограничения, въвеждайки мита върху американските артикули в размер от 3,6 милиарда евро в разстояние на три години, или след позитивно решение на Световната комерсиална организация след жалбата от дейностите на Вашингтон.
Преди Европейска комисия към този момент реагираха Канада и Мексико.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР