Европейската комисия подготвя план, който може да доведе до въвеждане

...
Европейската комисия подготвя план, който може да доведе до въвеждане
Коментари Харесай

ЕС може да въведе визи за британски граждани

Европейската комисия приготвя проект, който може да докара до въвеждане на визов режим за жителите на Обединеното кралство след излизането на страната от структурите на Общността. Това оповестява електронното издание Politico, представено от " Фокус ".

Предложението е включено в лист с оферти за промени на законите и подзаконови актове. Документът е показан пред евродепутатите от генералния секретар на Европейска комисия Мартин Зелмайер предходната седмица. Дали обаче той ще влезе в действие, зависи на първо място от резултатите от договарянията за Брекзит. Според Зелмайер обаче, в оставащите 27 страни от Блока са нужни законодателни промени в осем разнообразни области на политиката, с цел да бъдат смекчени последствията от напускането на Англия. Преходният интервал изтича през януари 2021 година, само че не е изключено Лондон да излезе от клуба на Брюксел още през март идната година - без да подписа съглашение.

По отношение на визите, документът предлага смяна в регламента на Европейска комисия по отношение на визовата политика на Европейски Съюз за трети страни и слага Обединеното кралство в листата с страните, за които се изисква виза.

До датата на отдръпване и по време на преходната фаза актуалните имиграционни съглашения за английски жители ще бъдат в действие, което значи, че те няма да се нуждаят от визи, с цел да пътуват до други страни от Общността. Но какво ще бъде ситуацията за британците, пътуващи до Европа след приключването на преходния интервал, все още остава неразбираемо.

Представител на Европейски Съюз, осведомен с договарянията за Брезит, разясни за изданието, че предлагането за въвеждане на визи за британците ще би трябвало да получи утвърждението на Екологичен потенциал и Европейския съвет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР