Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер няма да взима

...
Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер няма да взима
Коментари Харесай

Юнкер завеща на фон дер Лайен решението да съди Великобритания

Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер няма да взима решение по отхвърли на Англия да излъчи еврокомисар, заяви през днешния ден представител на комисията.
Фактът, че комисията под председателството на Урсула фон дер Лайен се чака да встъпи в служба от 1 декември, не издига спънка пред напредъка по подхванатата против Лондон наказателна процедура, добави представителят.

Европейска комисия ще разполага с известно време да оцени държанието на английските управляващи. Преди седмица комисията заведе против Англия наказателна процедура, откакто Лондон не даде предложение за нов английски еврокомисар, каквото обвързване има по контракта за Европейски Съюз.

Британските управляващи трябваше да отговорят до среднощ в петък предходната седмица, само че не са го сторили, разясни представителят. Европейска комисия ще направи оценка и ще реши какви стъпки да предприеме, в случай че реши за належащо.

Днес Съветът на Европейски Съюз утвърди листата с новопредложените еврокомисари без претендент на Англия, което цели да не бъде затруднявана работата на европейските институции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР