Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер няма да вземе

...
Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер няма да вземе
Коментари Харесай

Юнкер оставя на Фон дер Лайен решението дали да съди Великобритания

Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер няма да вземе решение по отхвърли на Англия да излъчи еврокомисар. Това заяви през днешния ден представител на комисията, представен от Българска телеграфна агенция.

Това, че комисията под председателството на Урсула фон дер Лайен се чака да встъпи в служба от 1 декември, не издига спънка пред напредъка по подхванатата против Лондон наказателна процедура, добави представителят. По неговите думи Европейска комисия разполага с известно време за оценка на държанието на английските управляващи.

Преди седмица комисията заведе против Англия наказателна процедура поради това, че Лондон не даде предложение за нов английски еврокомисар, каквото обвързване има по контракта за Европейски Съюз.

Британските управляващи трябваше да отговорят до среднощ в петък предходната седмица, само че не са го сторили, разясни през днешния ден представителят.

Европейска комисия ще направи оценка и ще реши какви стъпки да предприеме, в случай че реши за належащо, съобщи през днешния ден представителят. По неговите думи това, че по-рано през днешния ден Съветът на Европейски Съюз утвърди листата с новопредложените еврокомисари, въпреки и без претендент на Англия, не значи нищо друго, като се изключи че се цели да не бъде в допълнение затруднявана работата на общностните институции. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР