Европейската комисия планира сградите да бъдат включени в схемата за

...
Европейската комисия планира сградите да бъдат включени в схемата за
Коментари Харесай

Еврокомисията иска да включи и сградите в схемата за търговия с вредни емисии

Европейската комисия възнамерява постройките да бъдат включени в схемата за търговия с нездравословни излъчвания дружно със сухопътния превоз. Но служителите в Брюксел още не са решили по какъв начин тъкмо ще бъде прилагана схемата, само че занапред е ясно - задава се ново повишаване.

Идеята е да бъде плащано за нездравословните излъчвания за употребяваната сила за отопление и за изстудяване на постройките. Общата цел на Европейски Съюз за понижение минимум с 55% на излъчванията до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година не може да бъде реализирана без доста понижаване на излъчванията от постройките и автомобилния превоз, показват създателите на измененията.

Отоплението и охлаждането на здания дават отговор за към 40% от потреблението на сила в страните от Европейски Съюз. Целта е да бъдат купувани квоти за употребяваната от постройките сила от изкопаеми горива, а не от фотоволтаици. Но сега е съвсем невероятно да бъде разграничено какво количество сила от фотоволтаици и от въглищни централи употребяват семействата за отопление и изстудяване. По принцип е допустимо квотите да бъдат избрани на база градивни характерности на постройките, само че следователно хората ще заплащат даже изобщо да не отопляват дома си и да живеят на студено.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР