Европейската комисия оценява внимателно писмото, изпратено от британските власти в

...
Европейската комисия оценява внимателно писмото, изпратено от британските власти в
Коментари Харесай

ЕК може да съди Великобритания заради липсата на предложение на еврокомисар

Европейската комисия прави оценка деликатно писмото, изпратено от английските управляващи в отговор на настояването на новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Лондон да предложи нов еврокомисар. Това оповестиха представители на институцията.

Говорителите не отхвърлиха опцията Европейска комисия да се обърне към Съда на Европейски Съюз поради отхвърли на английските управляващи да се съобразят с настояването на Фон дер Лайен. Те прецизираха, че в писмото, получено нощес, Англия признава отговорностите си към Европейски Съюз и показва подготвеност да не основава спънки пред съставянето на новата комисия.

Лондон уведоми Европейска комисия, че няма да номинира английски еврокомисар преди изборите на 12 декември

Оценяваме доста задълбочено английското мнение и обмисляме деликатно идващите стъпки, обявиха представителите. По техните думи дейностите на Лондон водят до невиждани до момента затруднения.

Според представителите, каквито и дейности да предприеме Европейска комисия в отговор на английския отвод, не би трябвало да се стига до нови усложнения при съставянето и встъпването в служба на идната комисия. По техните думи задачата остава новата Европейска комисия да стартира работа от 1 декември.

Европейският парламент изслушва през днешния ден новопредложените за еврокомисари от Унгария, Франция и Румъния. Очаква се оценката от чуванията да бъде обявена по-късно, а на 27 ноември Екологичен потенциал да гласоподава целия състав на новата комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР