Европейската комисия отпуска на България 71 милиона евро от фондовете

...
Европейската комисия отпуска на България 71 милиона евро от фондовете
Коментари Харесай

ЕК отпуска 71 млн. евро за подобрение на спешната медицинска помощ в България

Европейската комисия отпуска на България 71 милиона евро от фондовете за доближаване, с цел да се усъвършенства незабавната здравна помощ у нас, заяви БНР.

Средствата ще бъдат употребявани за преоборудване на всичките 237 звена на незабавната помощ в България. Европейският съюз ще съфинансира пазаруването на 400 нови коли за спешна помощ, снабдени със модерни средства за връзка и животоспасяващо съоръжение. Отбелязва се, че по този метод ще бъде реализирано бързо и дейно оказване на помощ, изключително в по-отдалечените региони и измежду най-уязвимите групи от пациенти.

" Този план, финансиран от Европейски Съюз, доста ще усъвършенства качеството и достъпността на опазването на здравето в България. Той е образно доказателство за практическата изгода от политиката на доближаване като средство за обезпечаване на по-добра отбрана за нашите жители ", разяснява еврокомисарят по районната политика Корина Крецу.

В известието на еврокомисията се споделя още, че планът ще способства за качественото и бързо обслужване на пациентите, като в същото време ще усъвършенства икономическата успеваемост на цялата система и изискванията на работа на медицинския персонал
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР