Европейската комисия отправи предупреждение към Илон Мъск заради дезинформация за

...
Европейската комисия отправи предупреждение към Илон Мъск заради дезинформация за
Коментари Харесай

ЕК изригна срещу лъжите на Илон Мъск за Израел и Газа

Европейската комисия насочи предизвестие към Илон Мъск поради дезинформация за офанзивата на ``Хамас`` против Израел, в това число подправени вести и ``преработени остарели изображения``, в обществената мрежа X.

Писмото идва по-малко от два месеца откакто новите закони на Европейски Съюз, регулиращи наличието в обществените мрежи, влязоха в действие, напомня в. ``Гардиън``, представен от. Ако Мъск не се съобрази, може да се наложи да заплати санкция от 6% от приходите си от X или да се стигне до цялостно прекъсване на платформата в границите на Европейски Съюз. Платформата X беше подложена на инспекция през последните няколко дни, откакто бяха изразени опасения по отношение на подправени изявления и рекомендацията на Илон Мъск да се наблюдават профили, които, става известно, са правили антисемитски мнения.

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон прикани Мъск да се оправи с разпространяването на дезинформация в неговата платформа. ``След терористичните офанзиви, осъществени от ``Хамас`` против Израел, имаме индикации, че вашата платформа се употребява за разпространяване на нелегално наличие и дезинформация в ЕС``, написа Бретон в писмото. Става въпрос за модифицирани остарели изображения на несвързани с Израел въоръжени спорове или военни фрагменти, които в действителност произлизат от видеоигри. Според новите закони обществените мрежи би трябвало да отговорят на жалбите за нелегално наличие в границите на 24 часа. ``Очаквам също по този начин да се свържете със съответните правоприлагащи органи и Европол и да се уверите, че ще отговорите навреме на техните искания``, прибавя Бретон.

Базираната в Сан Франциско компания X не отговори незабавно на писмото на Бретон. Публикация късно в понеделник от екипа по сигурност на X твърди, че компанията поставя старания да се оправи с цялата информация по отношение на рецесията.

По-късно в Х стартира замяна на реплики сред Мъск и Бретон във връзка обвиняванията на Европейска комисия.

" Нашата политика е всичко да е с отворен код и транспарантно, метод, който знам, че Европейски Съюз поддържа. Моля, избройте нарушаванията в Х, които споменавате, тъй че обществеността да ги види. Merci beaucoup ", написа Мъск.

``Вие сте добре осведомен с отчетите на вашите консуматори — и управляващите — за подправено наличие и прослава на насилието. От вас зависи да докажете това, за което говорите. Моят екип остава на ваше разположение, с цел да обезпечи сходство със Закона за цифровите услуги, който Европейски Съюз ще продължи да постанова стриктно``, дава отговор Бретон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР