Европейската комисия отказа да коментира събитията в България от последните

...
Европейската комисия отказа да коментира събитията в България от последните
Коментари Харесай

Йончева поиска ЕК да се намеси в събитията в България, ЕК отговори: Няма какво да кажем

Европейската комисия отхвърли да разяснява събитията в България от последните дни.

„ Не разясняваме обособени случаи и мнения “, съобщи представител на Европейска комисия в отговор на въпрос по какъв начин Комисията преглежда задържането на чиновници от администрацията на президента и обвиняванията на президента по отношение на прокуратурата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Бойко Борисов: Сблъсъкът на плажа „ Росенец “ е добре бродиран сюжет Президентът еднолично дава отговор за НСО, за какво Христо Иванов ще ме държи мен виновен, попита министър председателят
„ Няма какво да кажем “, съобщи представителят.

Позицията идва малко, откакто евродепутатът Елена Йончева алармира Антикорупционната комисия в Екологичен потенциал за събитията в България.

До медиите беше изпратена позицията на Йончева, която приканва „ Европейската комисия да се намеси в протичащото се в България през последните месеци “.

„ Журналисти се уволняват, опозиционни политици са подложени на медийна екзекуция. Прокуратурата е употребена като бухалка против всеки един мощен критик на корупционната система. Властта в България не убива своите съперници, тъй като разполага с всички нужни принадлежности, с цел да ги смаже. Вече година тук, в Европейския парламент приказвам за това, което се случва в България. Но да надигнеш глас е единствено началото. Настоявам освен да бъдем чути. Европейският парламент би трябвало да работи. Призовавам да поканим в Екологичен потенциал българския президент Радев. Неговият глас би трябвало да бъде чут тук. И да действаме “, се чете в позицията.
Главният секретар на президента: Обиските демонстрират краха на ръководството „ Борисов – Пеевски “ „ Все още съм основен секретар и няма причина да не бъда подобен “, акцентира Димитър Стоянов
Йончева е внесла писмен въпрос за положението на демокрацията в България и равнището на корупция в страната. Питането е било отправено до Европейската комисия и подкрепено от водещи депутати от Германия, Франция, Португалия и Полша, оповестяват от екипа на евродепутата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР