Европейската комисия отчете регрес на Румъния в съдебната реформа и

...
Европейската комисия отчете регрес на Румъния в съдебната реформа и
Коментари Харесай

Мониторингът на ЕК за Румъния остава

Европейската комисия регистрира декаданс на Румъния в правосъдната промяна и битката с корупцията . Комисията разгласява оценката си в следващия отчет по Механизма за съдействие и инспекция (МСП). Докато Комисията даде сигнал, че мониторингът ще отпадне за България , румънски медии оповестяват, че остава за Румъния.
 Спират евродокладите върху правосъдната ни система Обновена
Спират евродокладите върху правосъдната ни система

Преди дефинитивно решение Европейска комисия пита Екологичен потенциал и Съвета на Европейски Съюз

В отчета се акцентира, че Букурещ би трябвало да извърши рекомендациите на Европейската комисия , в това число и тези от оповестения през ноември 2018 година отчет, с цел да се върне на пътя на промените.

Развитието на правосъдната промяна и битката с корупцията в Румъния през 2019 година е причина за сериозна угриженост , показват от Комисията, която е оценила обстановката от ноември 2018 година

От оповестената информация излиза наяве, че няма изгледи мониторингът за Румъния да отпадне скоро , откакто в последния отчет се регистрират някои проблеми, свързани с върховенството на закона.
 Виорика Дънчила: Европейска комисия дискриминира Румъния и България с механизма за съдействие
Виорика Дънчила: Европейска комисия дискриминира Румъния и България с механизма за съдействие

По-рано през днешния ден Комисията разгласява следващите отчети за Румъния и България

Комисията регистрира оттегляне от напредъка на Румъния , реализиран през предходните години. Брюксел е убеден, че Румъния може да извърши заложените в механизма задания и е подготвен да помогне на румънските управляващи да ги осъществят.

Европейски Съюз обаче има вяра, че обстановката се е трансформирала от юни , когато румънското държавно управление е изразило подготвеност да се опита да стартира нови съвещания и разговор с правораздаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР