Европейската комисия отчете днес спад от 63% в броя на

...
Европейската комисия отчете днес спад от 63% в броя на
Коментари Харесай

Брюксел отчита годишен спад от 63% в броя на незаконните мигранти

Европейската комисия регистрира през днешния ден спад от 63% в броя на нелегално проникналите в Европейски Съюз мигранти по отношение на данните за предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Брюксел показа през днешния ден предложение за реализиране на всеобхватно съглашение до юни следващата година за устойчива политика в региона на миграцията.

Европа излиза от интервала на ръководство на рецесии, по тази причина е належащо съглашение за постоянна и ориентирана към бъдещето политика на Европейски Съюз в региона на миграцията и даването на леговище в дълготраен проект, отбелязва Еврокомисията.

През последните три години се очерта нов метод на Европейски Съюз към ръководството на миграцията - подкрепяне на най-застрашени страните, подсилване на отбраната на външните граници и нараснало съдействие с страните сътрудници.

Еврокомисията предлага на ръководителите от Европейски Съюз да обезпечат условия за бързо реализиране на прогрес по промяната на общата европейска система за леговище, като да вземем за пример обезпечат законни благоприятни условия за влизане в Европа.

Брюксел предлага наложителните квоти за разселването на мигранти да бъдат прилагани при " съществени рецесии ", до момента в който в останалото време тези дейности да бъдат на доброволна основа.

Според комисията е належащо в Европейски Съюз да бъдат разселени още 50 000 " уязвими бежанци " до май 2019 година. Държавите от Европейски Съюз би трябвало да обезпечат бързо връщане на мигрантите, които нямат право да останат в Европа.

До юни следващата година Брюксел чака връщанията да усилят с 50 на 100 спрямо тази година. От Либия се планува да бъдат върнати до февруари следващата година още 15 000 мигранти на доброволни начала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР