Европейската комисия отчете днес подобряване на обстановката по границите, но

...
Европейската комисия отчете днес подобряване на обстановката по границите, но
Коментари Харесай

ЕК отчита подобряване на обстановката по границите и настоява да се изпълни препоръката за зелените коридори

Европейската комисия регистрира през днешния ден възстановяване на ситуацията по границите, само че настоя за незабавно осъществяване на рекомендацията за зелени коридори за товарните колета и за пропускането им за най-вече 15 минути.

Все още тук-там следим изчакване по 1-2 часа, само че това е усъвършенстване от нужните до неотдавна 3-4 часа за пресичането на граница, съобщи представител на Европейска комисия. Той означи, че най-тежко е ситуацията на границата сред Румъния и Унгария. По думите на представителя измежду останалите места, където също се следят забавяния, е границата сред Румъния и нашата страна.

По данни на комисията 14 страни в Европа, от които 12 в Европейски Съюз, са възстановили граничните инспекции - Австрия, Унгария, Чехия, Швейцария, Дания, Полша, Литва, Германия, Естония, Норвегия, Португалия, Испания, Финландия и Белгия. Всички страни от Европейски Съюз, с изключение на Ирландия, са подхванали ограничения за осъществяване на възбраната за пътувания по несъществени мотиви на чужденци до Европейски Съюз.

Европейска комисия чака товарните колета да минават границите в Европейски Съюз най-вече за 15 минути

Заради ситуацията по границите са наранени всички снабдителни вериги, регистрира Европейска комисия. По последни данни 75,9 на 100 от постоянните цивилен полети в Европейски Съюз не се извършват.

Комисията употребява мотива, с цел да призове страните от Европейски Съюз по-бързо да реализират съглашение за общия бюджет до 2027 година. Европейска комисия добави, че насочва 20 млн. евро филантропична помощ към Иран, а общо поддръжката за непознати страни за противопоставяне на епидемията от Ковид-19 доближава 242 млн. евро. От тази сума 15 млн. евро ще бъдат предопределени за страните от Африка.

Европейска комисия заяви, че се следят случаи в Африка на набеждаване на европейци, че са носители на болест. Вирусите нямат поданство и не признават граници, всеки опит за хвърлянето на виновност води до изблик на расизъм и Европейски Съюз няма да търпи сходни думи, съобщи представител на комисията.

Той добави, че дезинформацията за епидемията нараства, идва от разнообразни източници и от разнообразни райони. Говорителят предизвести, че това е игра с човешкия живот. По неговите думи се регистрират опити за накърняване на доверието в Европейски Съюз.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2217  Херо Мустафа за битката с ковид: Ние сме до вас Херо Мустафа за битката с ковид: Ние сме до вас  УМБАЛ „ Свети Георги ” разкри банкова сметка за дарения в битката с ковид УМБАЛ „ Свети Георги ” разкри банкова сметка за дарения в битката с ковид  Отложиха Олимпиадата в Токио Отложиха Олимпиадата в Токио
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР