Европейската комисия опроверга днес твърдения, че обмисля създаването на суверенен

...
Европейската комисия опроверга днес твърдения, че обмисля създаването на суверенен
Коментари Харесай

ЕК отхвърли твърденията за създаване на фонд за европейски техно шампиони

Европейската комисия опроверга през днешния ден изказвания, че обмисля основаването на върховен фонд от 100 милиарда евро за финансиране на европейските промишлени първенци против конкуренцията на огромните американски и китайски компании като Амазон (Amazon), Епъл (Apple) и Алибаба (Alibaba), съобщи Франс прес. Такива изказвания се съдържат във вътрешен документ, представен от сп. " Политико " и в. " Файненшъл таймс ".
На този документ въобще не трябва да се има доверие, съобщи говорителка на комисията пред публицисти.
Въпросният отчет, в който службите на комисията изброяват целите си в близо 200 страници, " даже не е виждан от политическото управление на комисията, нито от определената председателка (Урсула фон дер Лайен, която ще встъпи в служба на 1 ноември - бел. р.), нито от преходния екип, а още по-малко е бил одобряван ", добави говорителката.
Авторите на текста откриват, че някои американски и китайски компании разполагат с невиждани финансови средства в стратегически браншове, което им разрешава да изкупуват съперници, да уголемяват дейностите си и да управляват международното цифрово развиване.
Затова службите на Европейска комисия оферират да се сътвори Европейски декор на бъдещето с упоритостта да се употребяват европейски държавни средства за активизиране на минимум 100 милиарда евро публично-частно финансиране, с цел да се помогне на европейските първенци да пуснат корени и да се притеглят частни капитали
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР