Европейската комисия окачестви днес като неприемливо решението на САЩ да

...
Европейската комисия окачестви днес като неприемливо решението на САЩ да
Коментари Харесай

Еврокомисията реагира остро на митата на САЩ върху испанските маслини

Европейската комисия окачестви през днешния ден като " недопустимо " решението на Съединени американски щати да наложи вносни мита върху испанските маслини след следствие, съгласно което те са били продавани под действителната им стойност и са били поддържани от дотации, съобщи " Ройтерс ".

" Решението на министерство на търговията на Съединени американски щати да наложи безразсъдно високи, възпрепятстващи, ориентирани против дотациите и антидъмпингови мита върху испанските маслини е просто недопустимо ", сподели представител на еврокомисията. " Това е протекционистка мярка против сполучлив и първокачествен артикул на Европейски Съюз, който е известен измежду американските консуматори ", добави той.

Митата към момента не са доказани дефинитивно, само че Американската комисия за интернационална търговия би трябвало да направи това на 24 юли, посочи комерсиалното министерство. Еврокомисията ще прегледа вероятни контрамерки, в случай че решението бъде дефинитивно признато.

Министерството на търговията на Съединени американски щати наложи нощес антидъмпингови и обезщетителни мита върху вноса на испански маслини с претекста, че те са субсидирани и продавани на цени, които са под действителната им стойност, съобщи " Франс прес ".

В окончателното решение на администрацията на президента Доналд Тръмп се отбелязва, че маслините от Испания се продават с 16.88% до 25.5% под действителната им стойност.
Търговското министерство бе показало в предварителни решения, оповестени през ноември и януари, че тези артикули се продават на цени, които са по-ниски с 14.64% до 16.80% и с 19.73% под действителната им стойност, напомня Агенция Франс Прес.

Освен това в решението се отбелязва, че Испания е субсидирала производителите на маслини в страната в диапазона от 7.25% до 27.02%. През 2017 година вносът на испански маслини в Съединени американски щати е бил за 67.6 милиона $.

През март евродепутатите настояха администрацията на Тръмп да се откаже от проектите си да наложи антидъмпингови мита върху вноса на испански маслини, само че явно Вашингтон е останал ням за настояванията на европейците.

От месеци администрацията на Тръмп взема все нови и нови протекционистки ограничения, които пораждат възмущение измежду комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати, отбелязва " Франс прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР