Европейската комисия одобрява българска схема в размер на 60 млн.

...
Европейската комисия одобрява българска схема в размер на 60 млн.
Коментари Харесай

Европейската комисия одобри помощта за авиацията в размер на 60 млн. лв.

Европейската комисия утвърждава българска скица в размер на 60 млн. лева (30.7 млн. евро) в поддръжка на въздушните превозвачи, наранени от пандемията, оповестиха от преслужбата на Европейска комисия.

Парите към този момент са по сметки на министерството, като бяха планувани в бюджета за 2021 година, само че целият развой се забави доста, поради неточности при разписването на законодателните текстове и дълги евроодобрения. Предстои да бъдат оповестени и разпоредбите, с цел да могат фирмите да аплайват.

Схемата ще бъде отворена за въздушни превозвачи от всевъзможен размер, притежаващи български действен лиценз. Целта на мярката е да се отговори на потребностите от ликвидност на тези сдружения и да им се помогне да продължат активността си по време на пандемията и след нея.

До момента към финансовата помощ от страната за аваицията, която още не се е случила имаше рецензии от сектора, че главно единствено три сдружения ще могат да се възползват от помощта - " България ер " и двете огромни чартърни компании
Реклама Два разновидността за помощ
Схемата се състои от два типа подкрепяне, като и в двата случая поддръжката ще бъде под формата на директни безплатни средства.

Първият тип дава поддръжка за непокритите закрепени разноски на въздушните превозвачи, чийто оборот сред март 2020 година и декември 2021 година е намалял с минимум 30% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Вторият тип подкрепяне се състои от помощ в стеснен размер за предприятия, които са отчели спад в оборота през 2020 година под 30% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година
Колко се планува
Помощта няма да надвишава 12 млн. евро на бенефициент за първия тип подкрепяне и 2.3 млн. евро за втория тип подкрепяне.

И в двата случая помощта ще бъде предоставена не по-късно от 30 юни 2022 година
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР