Европейската комисия одобри схема за държавна помощ Помощ за инвестиции

...
Европейската комисия одобри схема за държавна помощ Помощ за инвестиции
Коментари Харесай

Брюксел ни даде зелена светлина да пуснем схема за подпомагане на мини мандри

Европейската комисия утвърди скица за държавна помощ „ Помощ за вложения за създаване на мини мандри “. Целта е да бъдат подкрепени притежатели или наематели на животновъдни ферми, които са регистрирани аграрни стопани. Кандидатите би трябвало да създават качествени хранителни скотски артикули, отговарящи на условията на Наредба № 26 от 14.10.2010 година за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис.

Схемата ще започва при започване на 2019 година и ще продължи до края на 2020 година, или до привършване на финансовия запас. Заявленията за кандидатстване ще се одобряват до един месец преди приключване на периода за използване на схемата. Бюджетът на помощта е в размер 1,5 млн. лв.. Той се дефинира годишно с решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие “ и се разпределя до изчерпването му за съответната година по реда на кандидатстване.

Максималният интензитет на помощта е до 50% от допустимите разноски за един капиталов план на един бенефициент, само че не повече от 60 000 лв.. Този интензитет е позволен на съображение на член 17(9)(в) от Регламент (ЕС) 702/2014.

Допустимите вложения по схемата ще бъдат за създаване на обект за преправка и/или обработка на сурово мляко с нужното съоръжение (мини мандри) или закупуването на краткотраен обект за търговия на дребно на млечни артикули, (включително закупуване на нужното оборудване), в който се обработва и/или преработва сурово мляко, според Наредба № 26 от 14.10.2010 година за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР