Европейската комисия одобри предложението на България за седмо изменение на

...
Европейската комисия одобри предложението на България за седмо изменение на
Коментари Харесай

ЕК одобри предложението на България по програмата за селските райони

Европейската комисия утвърди предлагането на България за седмо изменение на Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година С него се дефинира новият обсег на регионите, разнообразни от планинските региони, със основни естествени ограничавания (НР2) на база биофизични критерии, изброени в Приложение III на Регламент 1305/2013 година и в допълнение прецизиране.Това показват в известие от земеделското министерство.

Дейностите по актуализиране обсега на регионите с естествени ограничавания бяха осъществени от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и Институт по почвознание, агротехнологии и отбрана на растенията " Никола Пушкаров ". Одобреният обсег на НР2 включва 340 землища, в които земеделска активност правят над 6 700 аграрни стопани. От тези землища 311 са в обсега на НР2, прилаган към 2019 година, се прецизира в известието.

След осъществената актуализация на обсега на НР2 отпаднаха 258 землища от актуалното НР2. Вследствие на този резултат, Министерството на земеделието, храните и горите взе решение да се възползва от наредбите на член 32, алинея 4 от Регламент 1305/2013 година, а точно да се създаде и приложи нова подмярка 13.3 за региони с други характерни ограничавания - НР3. Разработената мярка беше включена в седмото изменение на ПРСР. В обсега на НР3 се включват 60 землища, като 57 от тях са отпаднали от обсега на НР2 след осъщественото му предефиниране. Тези 57 землища обгръщат площи, заявявани по НР 2 от 1 039 аграрни стопани, които към този момент могат да получават подкрепяне за тези площи по НР3. Над 3 600 фермери, извършващи земеделска активност в отпадналите от НР2 землища, които не попадат в обсега на НР3, могат да получат преходна помощ в размер от 25 евро/ха за 2020 година, показват от земеделското министерство.Размерът на утвърдените от Европейска комисия равнища на подкрепяне за земеделските стопани, попадащи в обсега на НР3, е надлежно: до 50,0 ха - 59,15 евро/ха; за частта над 50,0 ха - 100,0 ха - 27 евро/ха; за частта над 100,0 ха - 13 евро/ха.

В рамките на акция 2020 година земеделските стопани имат опция да декларират подкрепяне, в случай че землищата им попадат в новия обсег на НР2 (Наредба за установяване на критериите за необлагодетелстваните региони и териториалния им обсег, призната с Постановление на Министерски съвет нр. 30 от 15 февруари 2008 г.) или в обсега на новата подмярка НР3 (Заповед РД09-370/29.04.2020 г.), както и в случай че правят земеделска в землища, отпадащи от обсега на НР2.
/24 часа

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР