Европейската комисия одобри инвестиция в размер на над 110 милиона

...
Европейската комисия одобри инвестиция в размер на над 110 милиона
Коментари Харесай

ЕК инвестира € 110 млн. в жп линията от Волуяк до Драгоман

Европейската комисия утвърди инвестиция в размер на над 110 милиона евро от Кохезионния фонд за модернизирането на железопътната линия сред Волуяк и Драгоман, заяви представителят на Европейска комисия Стефан де Кеерсмаакер.

Става дума за права от 33 километра сред София и границата със Сърбия.

Това е първата фаза от плана за модернизирането на жп кулоар на Западните Балкани, който е част от европейската транспортна система TEN-T. Коридорът свързва Западна България със Сърбия. Той е част от транспортния кулоар от Турция към Централна и Западна Европа.

Редом със съществуващата в този момент единствена линия ще бъде положена и втора, електрифицирана линия, съобщи еврокомисарят по доближаването Елиза Ферейра.

„ Проектът носи екологични изгоди, като предизвиква пренасочването на товарите от пътищата към железниците. Това ще докара до по-малко звук и замърсяване, като ще усъвършенства качеството на живот на хората “, посочи тя.

Проектът е в сходство с Европейския зелен пакт и цели поощряване на устойчивия превоз и унищожаване на „ тапите “ в основните инфраструктури.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР