Европейската комисия одобри днес програмата на Австрия на стойност 15

...
Европейската комисия одобри днес програмата на Австрия на стойност 15
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри програмата на Австрия за 15 млрд. евро в помощ на бизнеса

Европейската комисия утвърди през днешния ден програмата на Австрия на стойност 15 милиарда евро за подкрепяне на бизнеса, потърпевш от пандемията от ковид, съобщи ТАСС.

Целта на схемата е да обезпечи ликвидност на фирмите посредством заеми и грантове, с цел да могат те да продължат активността си в този сложен интервал, отбелязва Еврокомисията.

Програмата планува директни дотации за 800 000 евро, държавни гаранции по търговски заеми и директни държавни заеми при облекчени условия за проблематични компании.

По-късно през днешния ден финансовите министри от еврозоната ще създадат втори опит да съгласуват общоевропейски проект за поддръжка на най-пострадалите страни от общността на стойност 500 милиарда евро.

Броят на умрелите с позитивен резултат от теста за ковид в Австрия набъбна през изтеклото денонощие от 273 на 295. Общият брой доказани случаи се усили от 12 675 на 13 120. Оздравелите са към този момент 5240. Това заяви през днешния ден австрийското вътрешно министерство.

"В течение на 10 дни сме на едно и също равнище и означаваме растеж с 2,3 на 100 ", сподели на конференция здравният министър Рудолф Аншобер.

По думите му броят на болните от COVID-19 значително понижава, което буди вяра, че позитивната наклонност ще продължи. Тук личи и резултатът от държавните ограничения против разпространяването на вируса.

Австрия разгласи до края на април ограничавания върху публичния живот и режим на самоизолация за популацията. Отменени са всеобщите, в това число спортните прояви, въведено е отдалечено образование в образованието, затворени са културните и комерсиалните обекти като се изключи супермаркетите, аптеките, банките, пощите, бензиностанциите и автосервизите. От средата на април управляващите считат последователно да смекчават рестриктивните мерки, припомня ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР