Европейската комисия одобри българската схема за 28 милиона евро (55

...
Европейската комисия одобри българската схема за 28 милиона евро (55
Коментари Харесай

Одобрено! Туроператорите получават по 35 евро за всеки турист, пристигащ с полет у нас

 Европейската комисия утвърди българската скица за 28 милиона евро (55 милиона лева) в поддръжка на туроператорите, принудени да лимитират или да преустановят активността си заради ограничавания в подтекста на огнището на ковид, съобщи БГНЕС.

Съгласно мярката туроператорите имат право да получат 35 евро за всеки пасажер, който е резервирал туристически пакет посредством тях, включващ полет в България. Достъпът до мярката обгръща полети сред 14 май и 31 декември 2020 година Схемата ще бъде под формата на директни грантове. Мярката важи за всички туроператори и превозвачи, без значение от страната на регистрация, и за всички пасажери, без значение от страната на генезис. Целта й е да подтиква входящия туризъм. Тя ще улесни достъпа до финансиране и ще смекчи неочаквания дефицит на ликвидност, пред който са изправени засегнатите компании.

Комисията откри, че българската мярка е в сходство с изискванията, заложени във краткотрайната рамка, заяви " И Ю Рипортър ". По-специално, помощта няма да надвишава 800 000 евро на компания и ще бъде отпусната не по-късно от 31 декември 2020 година На тази основа Комисията утвърди мярката според разпоредбите на Европейски Съюз за държавна помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР