Европейската комисия очаква, че САЩ могат да отложат срока за

...
Европейската комисия очаква, че САЩ могат да отложат срока за
Коментари Харесай

САЩ могат да отложат въвеждането на мита за европейските автомобили

Европейската комисия чака, че Съединени американски щати могат да отсрочат периода за въвеждане на мита за вноса на коли от Европейски Съюз, само че е подготвена в това време за най-неблагоприятното развиване на събитията. Това съобщи в оповестеното в понеделник във в. " Зюддойче цайтунг " изявление еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом.

" Подготвили сме се за най-лошото ", сподели тя. " Крайният период за решението за колите е 18 май, обаче той може да бъде отсрочен. Има сигнали, че може да бъде отсрочен поради договарянията на Съединени американски щати с Китай. Американците желаят да се концентрират върху тях ", сподели тя.

На 1 юни 2018 година Съединени американски щати вкараха мита за вноса от Канада, Мексико и страните от Европейски Съюз на продукция от стомана и алуминий в размер надлежно от 25 % и 10 %.
Гореспоменатите страни след това вкараха ответни ограничения. Европейски Съюз заведе дело в Световната комерсиална организация (СТО) и от 22 юни вкара мита от 25 % върху редица металургически, машиностроителни и селскостопански артикули. Общият размер на износа им е на стойност 2,8 милиарда евро годишно.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи също по този начин,че Съединени американски щати ще вкарат мита в размер на 20 % върху вноса на коли от Европейски Съюз, в случай че той не отстрани комерсиалните бариери в връзките с американските компании.

По-късно Европейска комисия разгласява прелиминарен лист с над 400 категории американски артикули на обща стойност от 20 милиарда $ годишно, които биха могли да бъдат обложени с мита. Това се случи в отговор на даването на американски държавни дотации за самолетостроителя Боинг (Boeing). Този лист бе публикуван в сряда от пресслужбата на Европейски Съюз след постановлението на СТО, че тези дотации на Съединени американски щати от 12 милиарда $ са нарушили правилото на лоялната конкуренция с европейския Еърбъс (Airbus).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР