Европейската комисия обяви резултатите от , който бе обявен през

...
Европейската комисия обяви резултатите от , който бе обявен през
Коментари Харесай

60 950 младежи от ЕС с безплатни карти за жп транспорт

Европейската комисия разгласи резултатите от, който бе разгласен през октомври 2021 г.: 60 950 младежи ще получат безвъзмездна карта за пътешестване, с цел да опознаят Европа.

Спечелилите ще пътуват независимо или в група от най-много пет души сред март 2022 г. и февруари 2023 г. в продължение на най-много 30 дни. В сходство с Европейския зелен пакт участниците ще пътуват най-вече с железопътен превоз, с някои изключения, с цел да се даде опция на живеещите на островите да вземат присъединяване.

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария   Габриел разяснява, че самодейността с безплатните карти ще се трансформира в празник за всички младежи.

" През цялата година ще им предоставяме от ден на ден благоприятни условия, да вземем за пример като увеличим броя на билетите за DiscoverEU в идващия кръг, който ще се организира напролет на 2022 г. “ - посочи още комисарят.

Припомняме, че беше отворен за младите европейци, родени сред 1 юли 2001 г. и 31 декември 2003 година. По изключение 19 и 20-годишните също можеха да аплайват, откакто техните кръгове бяха отсрочени заради пандемията от COVID-19.

Тъй като развиването на пандемията остава незнайно, на всички пасажери ще бъдат препоръчани гъвкави резервации посредством нова мобилна карта за пътешестване. На 17 януари 2022 г. в профила на Европейския юношески портал в ще се организира сесия с въпроси и отговори онлайн, в която участниците ще задават въпроси, свързани с тяхното бъдещо пътешестване.

Комисията започва през юни 2018 г. по предложение на Европейския парламент. Инициативата е публично интегрирана в новата  От юни 2018 г. по програмата са финансирани 130 000 карти за пътешестване. Следващият кръг за кандидатстване ще се организира напролет на 2022 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР