Европейската комисия обяви предпазни мерки относно наложените от САЩ по-рано

...
Европейската комисия обяви предпазни мерки относно наложените от САЩ по-рано
Коментари Харесай

ЕК обяви контрамерки срещу тарифите на САЩ върху стомана

Европейската комисия разгласи защитни ограничения по отношение на наложените от Съединени американски щати по-рано тази година цени върху стомана, оповестяват от Комисията.

Защитният механизъм се отнася за импорт на редица артикули от стомана. Тези ограничения съответно дават отговор на пренасочването на стомана от други страни към пазара на Европейски Съюз вследствие на данъците на Съединени американски щати. Те ще влязат в действие от 19 юли, четвъртък. Традиционният импорт на артикули от стомана няма да бъде обиден, излиза наяве от известието на Комисията.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом посочи, че митата на Съединени американски щати върху вноса на стоманени артикули са провокирали комерсиално отклоняване, което може съществено да навреди на производителите на стомана в Европейски Съюз и на служащите в тази промишленост.

Нямахме избор с изключение на да въведем краткотрайни защитни ограничения за отбрана на нашата промишленост против нараствания импорт. Но тези ограничения подсигуряват, че пазарът на Европейски Съюз ще остане отворен и ще поддържа обичайния търговски поток, разяснява Малмстрьом.

Мерките се отнасят до 23 категории в производството на стомана и заемат формата на квоти. За всяка една от 23-те категории ще се постановат цени от 25% единствено в случай че вносът надвиши междинните равнища, регистрирани през последните три години. Те се отнасят за всички страни като се изключи някои разрастващи се страни с стеснен експорт за Европейски Съюз. Норвегия, Исландия и Лихтенщайн също са изключени.

Временните защитни ограничения могат да останат в действие най-много 200 дни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР