Европейската комисия обяви пакет от мерки за повишаване на ефективността

...
Европейската комисия обяви пакет от мерки за повишаване на ефективността
Коментари Харесай

Еврокомисията предложи пакет от мерки за по-ефективен и устойчив товарен транспорт

Европейската комисия разгласи пакет от ограничения за повишение на успеваемостта и устойчивостта на товарния превоз посредством възстановяване на ръководството на железопътната инфраструктура, предложение на по-силни тласъци за камиони с ниски излъчвания и по-добра информация за излъчванията на парникови газове от товарния превоз.

Целта е да се увеличи успеваемостта в границите на бранша, като му се помогне да способства за постигането на задачата за понижаване на излъчванията от превоза с 90  до 2050 година, както е посочено в Европейския зелен пакт, като в същото време се даде опция единният пазар на Европейски Съюз да продължи да се разраства.

Пакетът включва три обособени оферти:

·       Регламент по отношение на интернационалния транспорт на товари и пасажери,

·       Преразглеждане на Директивата за теглилките и размерите,

·       CountEmissionsEU – общ методологичен метод за пресмятане на излъчвания на парникови газове и сравняване на въглеродния отпечатък.

Предложенията ще бъдат прегледани от Европейския парламент и Съвета в границите на елементарната законодателна процедура.

Днешният пакет от оферти е част от по-широките старания за повишение на устойчивостта на подвижността и превоза. То е разследване от основните съставни елементи на пакета „ Подготвени за цел 55 “, като да вземем за пример неговите цели за станции за зареждане с електрическа енергия и презареждане с гориво, както и за внедряването на устойчиви горива във въздухоплаването и морския превоз.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР