Европейската комисия обяви официално днес, че ще внесе 400 млн.

...
Европейската комисия обяви официално днес, че ще внесе 400 млн.
Коментари Харесай

Еврокомисията отделя 400 млн. евро за справедлив достъп до ваксина срещу коронавируса

Европейската комисия разгласи публично през днешния ден, че ще внесе 400 млн. евро като гаранция за самодейността на Световната здравна организация за закупуване на ваксини против Covid-19, заяви Ройтерс.

Държавите, искащи да бъдат част от самодейността на СЗО, наречена COVAX, трябваше да подадат до понеделник заявки за проявения от тях интерес. Целта на тази самодейност е да се обезпечи обективен достъп до коронавирусна ваксина на налични цени.

Самите средства ще бъдат ориентирани към " закупуване на ваксини в бъдеще в интерес на страните с ниски и междинни приходи ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. От Европейска комисия показаха, че подробните условия за присъединяване и приноса на Европейски Съюз в тази самодейност ще бъдат конкретизирани през идващите седмици.

" Европейският екип е подготвен да употребява своя опит и запаси в границите на COVAX, с цел да форсира и разшири развиването и производството, както и световното доставяне с ваксини за жителите по целия свят, в бедните и богатите страни “, добави Комисията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР