Европейската комисия обяви днес, че отпуска допълни 50 милиона евро

...
Европейската комисия обяви днес, че отпуска допълни 50 милиона евро
Коментари Харесай

ЕС отпуска допълнителни 50 милиона евро за хуманитарна помощ

Европейската комисия разгласи през днешния ден, че отпуска добави 50 милиона евро за филантропична помощ, с цел да спомага за посрещането на фрапантно повишените филантропични потребности в международен мащаб в резултат на коронавирусната пандемия. Това ново финансиране се дава в отговор на увеличените апели на филантропични организации, в това число световния апел на Организация на обединените нации.

Новото финансиране ще разреши да се помогне на уязвимите хора, изправени пред съществени филантропични рецесии, по-специално в района на Сахел и езерото Чад, Централноафриканската република, района на Големите африкански езера, Източна Африка, Сирия, Йемен, Палестина и Венецуела, както и общността рохингия. То ще обезпечи достъп до здравни услуги, защитни средства, водоснабдяване и канализация. Това финансиране ще бъде предоставено посредством неправителствени и интернационалните организации, организации на Организация на обединените нации и сдружения на Червения кръст и Червения полумесец.

Отпуснатите 50 милиона евро са в допълнение към забележителното филантропично финансиране и дейности, които Европейската комисия към този момент даде и предприе, с цел да се посрещнат най-неотложните потребности, подбудени от коронавирусната пандемия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР