Европейската комисия обяви днес, че е приел нова правна рамка,

...
Европейската комисия обяви днес, че е приел нова правна рамка,
Коментари Харесай

ЕС приема нова правна рамка за трансфера на лични данни към САЩ

Европейската комисия разгласи през днешния ден, че е приел нова правна рамка, която да разреши прехвърлянето на персонални данни от Европейски Съюз към Съединени американски щати. Това е от решаващо значение за цифровата стопанска система, откакто решения на европейските съдилища анулираха предходните разпореждания, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Новата рамка за отбрана на персоналните данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати ще подсигурява сигурен поток на данни за европейците и ще обезпечи правна сигурност за фирмите от двете страни на Атлантическия океан ", съобщи в изказване ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.  

Според Европейската комисия новата рамка предлага съответно равнище на отбрана на персоналните данни, което значи, че е съвместима със строгите стандарти за отбрана на данни на 27-те страни членки. Така фирмите ще могат да трансферират информация от Европа в Съединени американски щати, без  спомагателни ограничения за сигурност.

 

Американският президент Джо Байдън подписа през октомври декрет за въвеждане на изискванията на съглашението, откакто реализира предварителна договореност с Фон дер Лайен. Вашингтон и Брюксел поставиха старания да разрешат дългогодишната си борба за сигурността на данните на европейските жители, които софтуерните компании съхраняват в Съединени американски щати, откакто две по-ранни съглашения бяха отхвърлени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР