Европейската комисия обяви, че няма доказателства хваленото от президента на

...
Европейската комисия обяви, че няма доказателства хваленото от президента на
Коментари Харесай

ЕК: Няма доказателство хваленото от Тръмп лекарство да действа срещу коронавируса

Европейската комисия разгласи, че няма доказателства хваленото от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп лекарство като евентуален чудодеен лек против Covid-19 да е ефикасно против новия ковид.

Преди няколко дни Тръмп заяви, че лекарството срещу малария хидроксихлорохин може да е измежду най-големите медикаменти в историята на медицината, които могат да трансформират играта поради евентуалната си резултатност против ковид.

" Ефикасността на хидроксихлорохина в лекуването на пациенти с Covid-19 все още не е потвърдена ", разяснява представител на Европейската комисия, като се осланя на вътрешно мнение на Европейската организация по медикаментите.

Говорителят добави, че също няма доказателства за позитивни резултати на хлорохина, друго лекарство срещу малария, което се тества за евентуално потребление против вируса.

Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати включи хидроксихлорохина в листата със предпазени медикаменти, откакто Тръмп се подписа под заповед за попречване плячкосване на лекарството и далавера. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР