Европейската комисия обяви, че няма доказателства хваленото от президента на

...
Европейската комисия обяви, че няма доказателства хваленото от президента на
Коментари Харесай

ЕК: Няма доказателство хваленото от Тръмп лекарство да действа срещу коронавируса

Европейската комисия разгласи, че няма доказателства хваленото от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп лекарство като евентуален чудодеен лек против Covid-19 да е ефикасно против новия ковид.

Преди няколко дни Тръмп заяви, че лекарството срещу малария хидроксихлорохин може да е измежду най-големите медикаменти в историята на медицината, които могат да трансформират играта поради евентуалната си резултатност против ковид.
 Нигерия отвърна на Тръмп: Хлорохинът против Covid-19 трови хората
Нигерия отвърна на Тръмп: Хлорохинът против Covid-19 трови хората

Хлорохинът се употребява за лекуване на малария, лупус и ревматоиден артрит

" Ефикасността на хидроксихлорохина в лекуването на пациенти с Covid-19 все още не е потвърдена ", разяснява представител на Европейската комисия, като се осланя на вътрешно мнение на Европейската организация по медикаментите.

Говорителят добави, че също няма доказателства за позитивни резултати на хлорохина , друго лекарство срещу малария, което се тества за евентуално потребление против вируса.

Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати включи хидроксихлорохина в листата със предпазени медикаменти, откакто Тръмп се подписа под заповед за попречване плячкосване на лекарството и далавера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР