Европейската комисия обяви 335 конкурсни сесии за научни изследвания по

...
Европейската комисия обяви 335 конкурсни сесии за научни изследвания по
Коментари Харесай

ЕС разпределя 20 милиарда евро за научни изследвания по програма „Хоризонт 2020“

Европейската комисия разгласи 335 конкурсни сесии за научни проучвания по Рамкова стратегия „ Хоризонт 2020 “. Очаква се посредством тях да бъдат разпределени към 20 милиарда евро, оповестяват от Министерство на образованието и науката.

Българските научноизследователски организации, университети, дребни, междинни и огромни предприятия могат да подават планови оферти и да аплайват за финансиране на проучванията си. Те могат да се възползват от търсене на пaртньори и от съвещания за плановете си посредством националната контактна мрежа към Министерството на образованието и науката. Информация за нея може да се откри

Най-много конкурсни сесии ще бъдат отворени по третия предпочитан дирек „ Социални провокации “ на „ Хоризонт 2020 “ – 224. В рамките на втория дирек – „ Водещи технологии в промишлеността “, се чака да бъдат оповестени повече от 60 състезанието. Част от тях ще бъдат по „ Инструмент за дребни и междинни предприятия “ и в границите на посоки „ Нанотехнологии, авангардни материали и авангардно произвеждане “, „ Космос “ и „ Информационни и информационни технологии “. По дирек „ Високи достижения в научната област “ Европейска комисия ще даде опция за финансиране както по „ Бъдещи и навлизащи технологии “, по този начин и по дейностите „ Мария Склодовска-Кюри “. Ще бъдат оповестени и 17 състезанието по стратегия „ ЕВРАТОМ “, по направление „ Разпространение на върховите достижения и разширение на присъединяване “ и по стратегия „ Наука с и за обществото “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР