Европейската комисия обвини Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна кампания

...
Европейската комисия обвини Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна кампания
Коментари Харесай

ЕК обвини Русия, че води дезинформационна кампания


Европейската комисия упрекна Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна акция в страните от Европейски Съюз, и установи " със страдание ", че тази агитация е " може да бъде извънредно ефикасна ", съобщи Франс прес.

" Има малко подозрения, че прокремълската дезинформационна акция е дирижирана тактика, която доставя едни и същи дезинформационни публикации на допустимо максимален брой езици, чрез допустимо максимален брой канали, толкоз постоянно, колкото е допустимо ", сподели европейският комисар за сигурността Джулиан Кинг пред европейските депутати.

Британският еврокомисар приказва по време на спор в Екологичен потенциал за " Русия и въздействието на (нейната) агитация в страни от Европейски Съюз ".

За две години отрасловият орган на Европейска комисия е събрал над 3500 образеца за прокремълска дезинформация, която опонира на обстоятелствата и все пак е налична за обществото. При това тя е била публикувана на огромен брой езици по многочислени мотиви, сподели Кинг.

Еврокомисарят за сигурността акцентира, че " (руските) управляващи въобще не крият задачите на тази акция ". " В формалната военна теория на Русия, както и в формалните изказвания на съветски генерали, те разказват използването на " подправени данни " и на " дестабилизираща агитация " като законни средства, а информацията - като " различен вид въоръжена мощ ", се аргументира той.

Кинг прикани към зоркост.

" Целта... да накараме хората да повярват, че дезинформацията е реалност, е правдоподобна. И в случай че погледнем изследванията на публичното мнение, показващи по какъв начин огромен брой хора одобряват очевидните дезинформации, разгласявани от прокремълските медии, ние би трябвало за жал да създадем заключението, че съветската дезинформация може да бъде доста ефикасна ", сподели еврокомисарят за сигурността.

Телевизия Ар Ти (бившата " Раша тудей " ) и осведомителна организация " Спутник " - съветски държавни чуждоезични медии - са упреквани в Европа и Съединени американски щати, че популяризират пропагандата на Кремъл и даже че се пробват да се месят в избори, отбелязва Франс прес.

Доскоро мотив за безпокойствие будеха най-вече източноевропейски страни. В последно време обаче се появиха данни за хипотетична съветска интервенция в президентските избори в Съединените щати през ноември 2016 година, произшествия в Германия, президентските избори във Франция предходната пролет, както и " операции " в обществените мрежи в интерес на последователите на независимостта на Каталуния преди референдума за самоопределяне в испанската самостоятелна област на 1 октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР