Европейската комисия обвини Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна кампания

...
Европейската комисия обвини Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна кампания
Коментари Харесай

ЕК обвини Русия, че води дезинформационна кампания в Европа

Европейската комисия упрекна Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна акция в страните от Европейски Съюз и установи, че тази агитация „ може да бъде извънредно ефикасна ”, съобщи Франс прес. „ Има малко подозрения, че прокремълската дезинформационна акция е дирижирана тактика, която доставя едни и същи дезинформационни публикации на допустимо максимален брой езици, чрез допустимо максимален брой канали, толкоз постоянно, колкото е възможно”, сподели европейският комисар за сигурността Джулиан Кинг пред европейските депутати, цитира bTV.

Британският еврокомисар приказва по време на спор в Екологичен потенциал за „ Русия и въздействието на пропагандата ѝ в страни от ЕС”.

За две години отрасловият орган на Европейска комисия е събрал над 3500 образеца за прокремълска дезинформация, която опонира на обстоятелствата и все пак е налична за обществото. При това тя е била публикувана на огромен брой езици по многочислени мотиви, сподели Кинг.

Еврокомисарят за сигурността акцентира, че „ съветските управляващи въобще не крият задачите на тази кампания”. „ В формалната военна теория на Русия, както и в формалните изказвания на съветски генерали, те разказват използването на „ подправени данни” и на „ дестабилизираща пропаганда” като законни средства, а информацията – като „ различен вид въоръжена сила”, аргументира се той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР