Европейската комисия обвини правителството на унгарския премиер Виктор Орбан в

...
Европейската комисия обвини правителството на унгарския премиер Виктор Орбан в
Коментари Харесай

Брюксел обвини Орбан в разгласяване на конспиративни теории

Европейската комисия упрекна държавното управление на унгарския министър председател Виктор Орбан в разпространяване на " шокираща " и " нелепа тайна доктрина ", откакто Унгария стартира акция против ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер, осведоми " Гардиън ".

Откривайки нов фронт против Брюксел няколко месеца преди европейските избори, Будапеща популяризира афиш с Юнкер и унгарско-американския милиардер Джордж Сорос, който постоянно е цел в Унгария.
 Унгария погна Юнкер и Сорос с нова акция
Унгария погна Юнкер и Сорос с нова акция

" Вие също имате право да знаете какво приготвя Брюксел

През предходната година унгарските управляващи организираха акция " Спри Брюксел ", само че решението на Будапеща да употребява фотография на Юнкер е ескалиране на словесната война сред Унгария и евроинституциите.

Комисията реагира извънредно остро против страна членка. Говорителят Маргаритис Схинас съобщи, че Европейската комисия се е заела " за битка с дезинформацията и подправените вести " и този случай не е изключение.

" Кампанията на унгарското държавно управление е невероятно да се опише. Шокиращо е, че такава нелепа тайна доктрина е достигнала до необятната общност. Няма интрига. Унгарците заслужават обстоятелства, а не измислици ", разгласи Схинас.

Юнкер и Орбан от дълго време са с обтегнати връзки. През 2014 година Орбан и тогавашният английски министър председател Дейвид Камерън безрезултатно се пробваха да блокират кандидатурата на Юнкер за ръководител на Европейската комисия. Веднъж Юнкер се пошегува по време на среща с Орбан и го посрещна с думите: " Здравей, диктаторе " . Унгария и Брюксел влязоха в конфликт за наложителните мигрантски квоти. Будапеща отхвърля да одобри бежанци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР