Европейската комисия обмисля възможността да нарече на името на руския

...
Европейската комисия обмисля възможността да нарече на името на руския
Коментари Харесай

ЕС обмисля да нарече на името на Навални нов санкционен механизъм за нарушаване на човешки права

Европейската комисия обмисля опцията да назова на името на съветския блогър Алексей Навални предстоящ механизъм за въвеждане на едностранни наказания на Европейски Съюз за нарушение на човешките права в която и да е страна по света, сподели говорителката на външнополитическата работа на общността Набила Масрали, представена от ТАСС.

Механизмът ще е подобен на "закона Магнитски " в Съединени американски щати.

Масрали сподели, че сега за внасяне в Съвета на Европейски Съюз се приготвят два юридически акта за основаване на подобен механизъм.

Еврокомисията обмисля да назова механизма "Навални ", в случай че страните членки не възразят. Говорителката добави, че страните от Европейски Съюз поддържат самодейността за въвеждане на наказания за нарушение на човешките права с гласоподаване и въз основа на правилото на болшинството, а не въз основата на консенсус.

Миналата седмица председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел поддържаха основаването на подобен инструмент.

Именно Борел първи даде предложение този санкционен пакет да се назовава по името на Навални, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР