Европейската комисия обмисля да отложи Брекзит, написа лондонският в. Гардиън.

...
Европейската комисия обмисля да отложи Брекзит, написа лондонският в. Гардиън.
Коментари Харесай

ЕК обмисля отлагане на Брекзит

Европейската комисия обмисля да отсрочи Брекзит, написа лондонският в. Гардиън.

Според представител на органа на изпълнителната власт на блока в Брюксел се е обсъждала концепцията Обединеното кралство да напусне блока на друга дата. Председателят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск през днешния ден е декларирал, че е получил двете писма от премиера в Лондон Борис Джонсън и уведомил държавниците от останалите 27 страни от блока. Подобни дейности е предприл и основният договарящ за английското овакантяване на Европейски Съюз от страна на Брюксел Мишел Барние. Френският посланик е показал, че е препратил писмата на министър-председателя до посланиците на 27-те в Европейски Съюз.

Междувременно немският финансов министър Петер Алтмайер е показал, че Брюксел може да отсрочи Брекзит. "Това е мое персонално мнение ", е допълнил членът на кабинета на канцлера в Берлин Ангела Меркел.

Малко над 50% от участниците в извършения на 23 юни 2016 година референдум са се оповестили Британия да излезе от Европейски Съюз (Обединеното кралство е станало член на блока на 1 януари 1973 г.). Първата дата, на която се очакваше Брекзит да стане факт е била 29 март 2019 година По-късно излизането на Острова е било отсрочено за 31 октомври 2019 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР