Европейската комисия няма да прави въпрос от нов протоколен гаф,

...
Европейската комисия няма да прави въпрос от нов протоколен гаф,
Коментари Харесай

Поредна полова дискриминация към Фон дер Лайен, дипломат N1 на Уганда пропусна да се ръкува с нея

Европейската комисия няма да прави въпрос от нов протоколен гаф, в който бяха забъркани ръководителите на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи представител на комисията.

Да се опитаме да не провокираме стихия в чаша вода, прикани той във връзка публикуваните фрагменти в доста европейски медии, в които се вижда, че предходната седмица угандийският външен министър Джедже Одонго не стиска ръката й за привет при идването си за присъединяване в срещата ЕС-Африка в Брюксел.

Одонго кимва към Фон дер Лайен, а по-късно се ръкува с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с президента на Франция Еманюел Макрон.

Никога Европейска комисия не е поставяла въпроса за протоколни гафове, Фон дер Лайен няма укор към никого и не е разговаряла по този въпрос с останалите трима участници в тази ситуация, разясни представителят. Той добави, че ръководителят на Европейска комисия е напълно отдадена на решение на рецесията с Украйна.

Комисията не е заявявала, че е имало гаф, това е работа на медиите. Моля да оставите Фон дер Лайен отвън тази история, настоя представителят.

Миналата година Фон дер Лайен бе жертва на различен подобен случай на неуважение по протокол при посещаване в Анкара за обща среща с Шарл Мишел и турския президент Реджеп Ердоган. Случаят стана прочут като " Дивангейт ", тъй като двамата мъже се разположиха на столове един до различен, а ръководителят на Европейска комисия бе оставена да седне на странично канапе. Тогава Фон дер Лайен реагира остро, а същият представител на Европейска комисия обясни, че тя има равни права с Мишел и очевидно не е получила полагащото й се почитание.

По мотив новия случай представител на Мишел изясни, че ръководителят на Европейския съвет е бил заднишком към Фон дер Лайен и не е видял какво се случва. При случая в Анкара видеозаписи демонстрираха, че Мишел вижда по какъв начин Фон дер Лайен остава без стол, само че остава безразличен.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР