Европейската комисия не вижда напредък в разговорите с Швейцария за

...
Европейската комисия не вижда напредък в разговорите с Швейцария за
Коментари Харесай

ЕК и Швейцария без напредък за нов партньорски договор

Европейската комисия не вижда прогрес в диалозите с Швейцария за нов партньорски контракт, разгласи топ представител на Комисията, представен от " Ройтерс ", което може да се схване като сигнал за преустановяване на достъпа на швейцарската борса до пазара на Европейски Съюз от юли.

" Комисарите регистрират липса на прогрес , затова Колегията не вижда смисъл да взема решение ", сподели еврокомисарят Марош Шефчович, който разкри резултатите от седмичната среща на Комисията.

Високопоставен представител на Европейски Съюз съобщи пред информационната организация, че това значи, че Комисията е решила да не удължава " равноправния " статут на швейцарската борса, който изтича в края на месеца. На днешната среща Брюксел трябваше да предложи удължение.

Официално предложение да не се удължава равноправният режим ще бъде показано до края на седмицата след политическото решение на днешната среща, добави представителят.

Няма коментар от швейцарското държавно управление.

Шефчович акцентира, че Брюксел ще продължи да поддържа утвърждението на нов контракт, който ръководи връзките сред Швейцария и блока, обхващащ правата на жителите, заплатите и други огромни въпроси.

" Вратите остават отворени за подписване на съглашението преди края на мандата на Комисията ", разгласи еврокомисарят. Мандатът изтича на 31 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР