Европейската комисия не изключва възможността да предприеме мерки срещу Унгария

...
Европейската комисия не изключва възможността да предприеме мерки срещу Унгария
Коментари Харесай

ЕК готова да предприеме действия срещу Унгария заради Орбан

Европейската комисия не изключва опцията да предприеме ограничения против Унгария по отношение на решението на Народното събрание на страната за даване на изключителни пълномощия на премиера Виктор Орбан за неустановен интервал в подтекста на пандемията на ковид. Това разгласи ръководителят на EK Урсула фон дер Лaйен в петък в изявление за френската радиостанция " Европа 1 ", представена от ТАСС.

" Редица страни от Европейски Съюз взеха незабавни ограничения в границите на пандемия и разбирам техните дейности. Но тези ограничения би трябвало да бъдат ясно дефинирани и проектирани за стеснен интервал, а също по този начин ориентирани само към отбрана на здравето на жителите и предприемане на незабавни ограничения за битка с вируса. "

В същото време тя акцентира, че Европейският съюз " от близко следи тази обстановка и новото законодателство , което е признато в Унгария ".

" Ако е належащо, ние сме подготвени да действаме , защото би трябвало да се подсигурява, че ограниченията, подхванати от страните, са пропорционални на обстановката и лимитирани по дълготрайност. И по-специално, те би трябвало да бъдат следени от Народното събрание . Водим разговор с унгарското държавно управление по тези въпроси, само че, дублирам, в случай че е належащо, аз съм подготвен да подхваща нужните ограничения ", добави ръководителят на Европейската комисия.

Унгарското национално заседание , в което две трети от гласовете принадлежат на ръководещата партия FIDES-Унгарски цивилен съюз, на 30 март даде на министър-председателя изключителни пълномощия за неопределен срок на фона на битката против разпространяването на ковид. Ръководството на Европейски Съюз осъди това решение .
 Унгария отговори остро на Урсула фон дер Лайен
Унгария отговори остро на Урсула фон дер Лайен

" Типичен образец за политически двойни стандарти "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР