Европейската комисия не е приключила оценката на щетите, нанесени при

...
Европейската комисия не е приключила оценката на щетите, нанесени при
Коментари Харесай

ЕК за протестите в Брюксел: Насилието и вандализмът нямат място в нашето общество

Европейската комисия не е завършила оценката на вредите, нанесени при вчерашните безредици към митинга против миграцията на крайнодесни придвижвания в Брюксел, заяви представител на институцията, представен от Българска телеграфна агенция.

Правото да се показва политическо мнение е свещено в Европейски Съюз, само че упражняването на това право в никакъв случай не би трябвало да бъде за сметка на сигурността, собствеността и достолепието на останалите, съобщи представител на Европейска комисия. Насилието и вандализмът нямат място в нашето общество, добави той.

При вчерашното събитие службите за сигурност на Европейска комисия бяха в непрекъсната връзка с белгийската полиция и по този начин ще остане и отсега нататък. Имаше опит за събаряне на знамената пред главната постройка на комисията, за изтръгване на пилоните, само че те останаха по местата си, означи представителят.

Той посочи, че по време на размириците в двете здания на комисията, на които бяха нанесени вреди, са работили десетки чиновници и те са били призовани да останат заключени, до момента в който ситуацията се успокои. В региона имаше доста жандармерия, няма да разясняваме приложената тактичност. Имаме цялостно доверие в полицията, дано тя да опита да откри виновниците, добави представителят, запитан дали Европейски Съюз ще желае вандалите да платят за заличаването на следите от погрома.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР