Европейската комисия назначи нов ръководител на представителството си в България.

...
Европейската комисия назначи нов ръководител на представителството си в България.
Коментари Харесай

Еврокомисията избра нов ръководител на представителството си в България

Европейската комисия назначи нов началник на представителството си в България. Това е Йорданка Чобанова, а датата, от която е нейното предопределение, ще бъде избрана на по-късен стадий.

Чобанова ще извършва функционалностите на формален представител на Европейската комисия в България под политическото управление на ръководителя Урсула фон дер Лайен.
Коя е Йорданка Чобанова?
Новият началник на представителството на Европейската комисия в България притежава 15-годишен професионален опит в българските и европейските обществени институции.

Тя е някогашен дипломат на България в Словакия. Преди това тя заема няколко основни позиции в България, в това число консултант по европейските въпроси на президента на Република България, както и заместник-министър на районното развиване и благоустройството.

Понастоящем Чобанова е чиновник по политиките в генерална дирекция „ Морско дело и риболовство “ към Европейската комисия.

От 2008 година до 2012 година работи като аташе по районната политика в Постоянното посланичество на Република България към Европейски Съюз в Брюксел.

Чобанова има докторска степен от Европейския академични институт във Флоренция, Италия.
За поста
Чобанова ще размени на новия си пост Бойко Благоев, който бе краткотрайно изпълняващ длъжността.

Справка на Economic.bg демонстрира, че Европейската комисия е оповестила отворената позиция за началник на представителството в средата на предходната година.

Постът на непрекъснат представител на Европейската комисия в България стои свободен от летото на 2019 година, когато Огнян Златев избра да поеме представителството на Хърватия. След това бяха назначавани няколко краткотрайно изпълняващи длъжността представители.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР