Европейската комисия назначи Мартин Зелмайер за нов генерален секретар считано

...
Европейската комисия назначи Мартин Зелмайер за нов генерален секретар считано
Коментари Харесай

Рокади в екипа на Жан-Клод Юнкер

Европейската комисия назначи Мартин Зелмайер за нов общоприет секретар считано от 1 март. Това стана след изразеното предпочитание на до момента заемалия поста Александър Италианер да се пенсионира след повече от 32 години работа в институцията, оповестява Inews.

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер съобщи: " Тази заран Александер Италианер удостовери желанието си да се отдръпна от поста на общоприет секретар на Комисията, считано от 1 март. Бих желал да изразя дълбоката си благодарност за лоялната му работа в Европейската комисия в продължение на десетилетия и през последните три години към мен в качеството ми на неин ръководител. Оценявам опцията, която имах да работя с толкоз умел и способен общоприет секретар, и желая да му благодаря за умелото управление на администрацията ни, както и за това, че се съгласи да остане още един месец, с цел да може да се обезпечи равномерен преход. Също по този начин се веселя, че той се съгласи от 1 април да бъде мой специфичен консултант по стратегически въпроси от програмата на Европейски Съюз, по-специално Многогодишната финансова рамка и подготовката за Брекзит. "

Мартин Зелмайер до момента работи като шеф на кабинета на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той ще бъде първият немец на поста общоприет секретар.

На негово място като шеф на кабинета на ръководителя Юнкер е назначена Клара Мартинес Алберола, която до момента беше заместител на господин Зелмайер. Родом от Испания, тя ще бъде и първата жена, която ще управлява кабинета на ръководителя на Европейската комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР