Европейската комисия наложи още една глоба на Google, като наказа

...
Европейската комисия наложи още една глоба на Google, като наказа
Коментари Харесай

Войната на Еврокомисията срещу антимонополното поведение на Google

Европейската комисия наложи още една санкция на Гугъл, като наказа компанията с €1,49 милиарда ($1,69 млрд.) поради непочтено заключване на нейната платформа за реклами AdSense и недопускането на конкуренция. „ Днес Европейска комисия санкции Гугъл с €1,49 милиарда поради противозаконна корист с нейната преобладаваща позиция на пазара като брокер на рекламите в онлайн търсенето. Гугъл си е „ циментирала “ преобладаващата позиция в рекламите на онлайн търсачката и се е защитила против всевъзможен конкурентен напън, налагайки антиконкурентни договорни ограничавания на уеб уеб страниците на трети страни “, съобщи еврокомисарят Маргрете Вестагер. Наскоро тя разгласи, че Европа не желае да се намесва в компании като Гугъл и да желае тяхното делене, само че ще продължи да постанова санкции за корист с преобладаващата им позиция.

Най-новото наказване на Еврокомисията против Гугъл не е първото, което тя постанова на американска софтуерна компания. Самата Гугъл още предходната година се сблъска с антимонополното законодателство на Европейски Съюз. През юли 2018 година Еврокомисията „ удари “ Гугъл с рекордната санкция от €4,3 милиарда поради Android, а преди този момент през юли 2017 година американският колос бе санкциониран с €2,4 милиарда за антимонополно държание, обвързвано с Гугъл Shopping.

И други софтуерни колоси са „ опитвали жилото “ на Европейската комисия. Само Microsoft бе санкционирана 4 пъти през последните две десетилетия, в това число 3 пъти за игнориране на предписаните антимонополни наказания и за нарушение на обещанието, направено при предходно извънсъдебно съглашение с антимонополния орган на Европейски Съюз.
 Infographic: Гугъл Hit With Another Antitrust Fine in Europe | Statista You will find more infographics at Statista

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР