Европейската комисия наложи глоба на Българския енергиен холдинг за 77

...
Европейската комисия наложи глоба на Българския енергиен холдинг за 77
Коментари Харесай

Нинова: Бойко Борисов вкара България в европейски скандал

Европейската комисия наложи санкция на Българския енергиен холдинг за 77 млн. евро., почти 150 млн. лева БЕХ е държавно сдружение и неговото ръководство се реализира от екип, излъчен и назначен от държавното управление. Наложената санкция е за злоупотреби с господстващо състояние. Заключението на комисията и рекомендациите към България са да се отстранен пречките пред нахлуване на съперници и това да разреши на българския пазар на газ на едро да действа по-ефективно с повече продавачи и купувачи и може би най-важното, ще обезпечи на българските жители по-добри цени и опция за избор на снабдители на газ. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

"Реакциите не закъсняха, министър председателят Борисов сподели: „ Нашето чувство за собствеността на газопреносната система е, че в случай че не е благосъстоятелност на българските жители и на българската страна, би било изменничество “. И нашето чувство е такова, господин министър председател и по тази причина ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ поддържа в Народното събрание решение да не се приватизира Булгартрансгаз. По думите на премиера, Европейска комисия е изискала от България Булгартрансгаз да бъде приватизиран, да дойдат "най-големите съветски, турски и какви ли не компании и да излезе, че той е дал тръбите на България ". Г-н Борисов заема позата на един родолюбец, виновен общественик, който брани националния интерес. Да, но не. Вчера попитахме Европейска комисия, правилно ли е, че са си разрешили да слагат условия на България: „ Или приватизирате, или ви глобяваме “. Отговорът пристигна стремително, в границите на деня. Изрази го еврокомисарят по конкуренция Маргрете Вестагер. Тя опроверга изказванието на българският министър председател Бойко Борисов и сподели: “ЕК не е желала приватизацията на Булгартрансгаз “, изясни Нинова.

Тя акцентира, че Европейска комисия е упорствала за преструктуриране посредством изваждане на шапката, на доставчика на газ и оператора на газовата мрежа. Как да се направи това е било оставено за решение на българското държавно управление.

"За Европейска комисия е било значимо, изтъквам: „ Да спрат противозаконните дейности на БЕХ “. Какви са изводите от тази обстановка? БЕХ е направил противозаконни дейности, Европейска комисия е реагирала, българското правителство- не. В резултат на това, на България е наложена санкция от близо 150 млн. лева За да оправдае бездействието, некадърността, нарушаването на европейските и българските закони, министър председателят на страната Бойко Борисов си разреши да излъже, че му е сложено изискване за приватизация. Както е видно от изказването на еврокомисаря, такова изискване не е имало. Резултатите от това състояние за България - Бойко Борисов, жителите за европейско развиване на България и тяхното държавно управление вкараха България в европейски скандал ", се споделя още в декларацията.

"Ето тук пристигна втората неистина от господин премиера, който сподели: „ Няма да я заплащат българските жители, ще заплати БЕХ”. Добре, само че БЕХ от къде ще вземе тези пари? От лични доходи? От какво са тези доходи – от услуги на жители и компании, а кой заплаща тези услуги - жителите и компаниите. Правителството не е бранител на националния интерес, а са хора неспособни, некомпетентни да ръководят стопанската система, енергетиката и страната. Но за това плащаме ние, всеки български жител, от джоба си, през цената на газ, ток и парно, при цялата беднотия и неравноправие, които има в страната. Тук желая да слага един въпрос към ръководещите, въпреки да няма съответно отношение към този проблем, само че има по тематиката. Знаете ли, уважаеми ръководещи, за какъв брой пари е наказана България по време на вашето ръководство и какъв брой е платил всеки български жител, тъй като тези санкции за нарушавания от страна на държавното управление ги заплащат всички. Сигурно не знаете. Ние поискахме информация от Министерство на финансите. Български жители са осъдили представители на държавното управление за нарушение на техните права за 15 563 961 лева Тези пари са платени. Ще бъдат платени в този момент и тези 150 млн. лева Въпросът ми е по кое време, уважаеми господин министър председател, ще започнете да изпълнявате законите на България ", пита Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР