Европейската комисия може да наложи глоба от 3 милиарда евро

...
Европейската комисия може да наложи глоба от 3 милиарда евро
Коментари Харесай

Европейската комисия може да наложи глоба от €3 млрд. на Италия

Европейската комисия може да наложи санкция от 3 милиарда евро на Италия за нарушение на разпоредбите на Европейски Съюз поради възходящ държавен дълг и бюджетния недостиг , разгласи вицепремиерът на Италия Матео Салвини, представен от " Ройтерс ".

Салвини, чиято крайнодясна партия " Лига " завоюва на евроизборите в неделя, разясни, че ще употребява цялата си сила за битка с остарелите и нечестни фискални правила на Европейски Съюз.
 Крайнодясната партия
Крайнодясната партия " Лига " на Салвини е водеща политическа мощ в Италия

Движение " Пет звезди " се бори за второто място с лявоцентристката Демократическа партия

Двама представители от еврозоната обявиха пред медията в понеделник, че Брюксел най-вероятно ще стартира дисциплинарна процедура против Италия на 5 юни.

Тази седмица се чака Европейската комисия да изпрати писмо на Рим.

" Нека забележим дали ще получим това писмо, в което ни глобяват за насъбрания дълг в предишното и ни споделят да платим 3 милиарда евро ", разясни Салвини в изявление за радио RTL.

Междувременно икономическият еврокомисар Пиер Московиси не поддържа прибягване до финансови наказания против Италия като инструмент за използване на бюджетните правила на Общността, само че в случай че е належащо, ще се стигне до този вид, съобщи почитан представител от кабинета на Московиси.

Комисарят Московиси постоянно е подкрепял разговора пред глобите , защото той има вяра, че в случай че процесът доближи до етапа на глобите, постоянно е неуспех. Необходим ни е разговор с Италия, в ход е, само че би трябвало да се подхващат ограничения и комисарят е явен, че в случай че разпоредбите на Европейски Съюз не са спазвани, глобите са част от процеса, разясни източникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР