Европейската комисия изрази очакване страните от Западните Балкани да насочат

...
Европейската комисия изрази очакване страните от Западните Балкани да насочат
Коментари Харесай

ЕС очаква страните от Западните Балкани да работят за помирение и реформи


Европейската комисия изрази очакване страните от Западните Балкани да насочат напъните си в осъществяването на стратегиите си за промени, с цел да напреднат по пътя към Европейски Съюз.

Европейски Съюз поддържа правилото за помиряване на Западните Балкани. Европейският съвет изрази поддръжката си за ясна европейска вероятност за района. Ще продължим да работим с тези страни на двустранна основа за по-ефективно районно съдействие, съобщи представител на комисията, представен от Българска телеграфна агенция.

Изявления, които биха могли да бъдат възприети като политическа интервенция в прилежащи страни, не оказват помощ за установяването на добросъседски връзки, добави представителят във връзка мнения на албанския министър председател Еди Рама.

Европейски Съюз чака построяването на положителни и трайни връзки със съседите, както и съсредоточаването в личните стратегии за промени, с цел да напреднат страните от района по пътя към Европейски Съюз, добави представителят.

По-рано Рама позволи опцията в миналото Косово и Албания да имат " общ президент като израз на национално единение ". Той означи, че двете страни към този момент разполагат с общи посолства и дипломатически представителства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР