Европейската комисия изрази готовност да работи със следващия британски министър-председател,

...
Европейската комисия изрази готовност да работи със следващия британски министър-председател,
Коментари Харесай

ЕК: Ще работим със следващия британски премиер, независимо кой ще бъде той

Европейската комисия изрази подготвеност да работи със идващия английски министър-председател, без значение кой ще заеме поста след днешното известие на премиера Тереза Мей, че се отдръпва на 7 юни.

„ Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер не се радва да научи за желанията на Мей”, съобщи представител на комисията. По неговите думи Юнкер дефинира Мей като смела жена, с която се е радвал да работи и която доста почита.

„ Оставаме разполагаем за всеки, който заеме поста на английски премиер”, уточни представителят. Той добави, че Европейска комисия работи с упованието Англия да се отдръпна от Европейски Съюз на 31 октомври. „ Оставаме подготвени за всякакво развиване, само че бихме предпочели разлъка на основата на постигнатото споразумение”, разясни представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

По мотив известията, че на изборите за евродепутати през вчерашния ден във Англия жители на Европейски Съюз са били възпрепятствани да гласоподават, представителят означи, че организацията на изборите е работа на националните управляващи. „ Според общите правила страните в Европейски Съюз би трябвало да обезпечат условия за гласуването на европейските жители и би трябвало авансово да ги предупредят за изискванията за това”, добави той.

„ Европейска комисия ще оцени деликатно изборите в обособените страни и поуките, които се налагат”, съобщи представителят. В отговор на въпрос дали комисията би завела против Англия наказателна процедура за неспазване на общностното законодателство, той уточни, че такова деяние се подхваща при продължавано нарушаване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР